Vad vill du göra?

Det känns som att komma hem nu när jag gör ett andra projekt på Kreativa Akademin. Fast det är ett helt nytt projekt, med helt nya deltagare. Första dagen kan jag inte sluta le men efter en vecka tar heltidsschemat ut sin rätt och tröttheten gör sig påmind. Det är dock inte förrän jag tar några dagar ledigt som de jobbiga tankarna smyger sig på. De där som kommer krypande i mörkret och slingrar sig runt halsen på mig när jag inte kan somna. Sen då? En av många typer av ångest jag lever med är den som kommer när jag ska fatta beslut. Beslut om den så kallade framtiden. Ångestens storlek varierar i grad med mitt generella mående och allvaret i det beslut som behöver tas. Vissa dagar känns det omöjligt att välja mellan kaffe och te till frukost. Då blir det båda eller inget. Det spelar ingen större roll. När insatsen ökar, när vi börjar prata om att stanna i en jobbig hemsituation eller inte våga ta steget tillbaka ut i arbetslivet för att jag inte vet hur det kommer att kännas och rädslan inför rädslan blir större än obehaget i att stanna kvar i intet. Då är det illa. Då har livet blivit till kvicksand och jag dumbommen som sparkar till trots. Att planera har blivit för mig nästan omöjligt. Jag vill inte bestämma i förväg var jag ska vara eftersom jag är så osäker på hur jag kommer att må där jag hamnar. Det känns orimligt att göra saker som känns obehagliga eller jobbiga, lika orimligt att lämna situationer som känns bra för sådana som inte gör det. Om jag inte vet i förväg hur situationen i fråga kommer få mig att känna så vill jag överhuvud taget inte ta ställning. Jag blir passiv och obeslutsam. Det känns å ena sidan fantastiskt skönt att inte behöva planera något större eller ta dagliga beslut om var jag ska vara eller vad jag ska göra de nästa tre månaderna. Samtidigt vet jag att tre månader går fort och mitt liv varar längre. Det kommer ett ”efter” Kreativa Akademin som jag måste förhålla mig till. Vad vill du göra? Samma gamla fråga som var central i förra projektet maler i huvudet. Vad är möjligt undrar jag och hur hittar jag rätt?

#text

Nya inlägg
Äldre inlägg
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic